een stukje verouderd vlees

Een stukje verouderd vlees had ooit een grootmoeder die een kroon droeg. Dat zij nog in haar verleden-tijd sprookje leeft, mag best, Goodbye Lenin-Stalin me bij.

Maar om een aantal miljoen mensen nog te laten geloven dat we voor 1789 zijn (het onthoofden van de franse koning – begin van de franse verlichting*), dat gaat me wat ver.
( Nu. )

Elke Belg droomt van staatshervormingen (of hij het nu wil of niet), maar ook de Arabische wereld, heel Afrika, zowat heel Noord-Amerika en hele grote stukken van Rusland en China, Zuid-Europa.

Waar gaat Nederland naartoe? Naar een direct-democratische republiek? Een monarchie? Internet-democratie? Naar drie staten Holland – Brabant en Friesland? Of toch maar een grootrijk Europa?

In ieder geval – het schudt en davert en beweegt overal. De laatste beetjes angst-voor-gezag uiten zich in een veel vredevollere houding van mensen onderling wereldwijd, maar ook van staten en religies.

Als je – nadat je allerlaatste angsten zijn weggenomen – en kan kiezen uit de triljoenen mogelijkheden van levenssamenstellingen, dan moet die structuur waar je je nu (nog) aan vasthoudt toch wel extreem lekker zijn, om niet verleid te worden naar zijn exponent.

Anyhow. Het is 2012+ (and above).
You create your (all)ways.


it only matters
(> take shape in matter)
when it matters (> when you make a big deal out of it)

.pj’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s