The founding dynamics of the Empire.

— Over collectieve muren/trauma’s/omlijningen die groepen van elkaar gescheiden houdt en individuen opsluit in een conformisme. — Een groepsdynamiek die overduidelijk in iedere oorlog of confrontatie aanwezig is. Maar ook in het ‘overcoming’ ervan en het helen van die collectieve pijnen.

Wat ik merk is dat door de verobscuring van ontsnapping uit nationalisme naar echte wereldvisie een misleidende stap wordt gemaakt. Het is een misleidende stap naar imperialisme, winst, materieel en fysieke superioriteit en het noodzakelijk culpabiliseren van bepaalde bevolkingsgroepen. Een illusionaire tussenstap naar wereldvisie, want deze tussenstap maakt de spanning op het wereldtoneel alleen maar groter en gevaarlijker.

Het dubbele en hard-confronterende hierin is dat de dynamiek die Europa samenbracht een angst voor het fascisme was. Eigenlijk kan je dus zeggen dat Europa dus mede werd gevormd DOOR het fascisme. Door die groepsdynamische truc. Trouwens een welbekend effect /techniek die op enorm veel vlakken in wereld en geschiedenis terug te vinden is.

Maar ik ga nog even verder. Het werkelijk realiseren van de dynamieken die aan de grondslag van deze Europese Unie liggen, doen ons realiseren dat zoewel Adolf Hitler – samen met Napoleon en de Romeinse keizers de werkelijke founding fathers van dit Europese Rijk zijn. Dat is natuurlijk geen realisatie dat iemand wil zomaar even wil maken. Het zou je onverbrijdeld tot verantwoording roepen. En zolang we onszelf niet kunnen verantwoorden, blijven we liever in het donker. Zo zijn wij – als mensen.

Ik verhelder nog even: een kracht wou Europa innenemen en tot sterk rijk maken ten koste van een bevolkingsgroep en met een uniforme ideologie. De verschillende bevolkingsgroepen onderling verenigen zich en gaan hier tegen in. Hun reactie en hun kracht zet zich door de generaties zo voort dat ze tot bijna een exacte reflectie komen van de kracht waar ze tegenin gingen: een uniform systeem waarin kracht/inzet/efficientie belangrijker is geworden dan humaniteit, gevoel en inzicht. Nu niet onder het mum van fysieke macht, maar wel economische macht. Macht over de dagelijkse keuzes (of beter: de angsten) van de burgers.

Het realiseren dat het leren vechten tegen fascisme je noodzakelijkerwijs eerst het fascistische in onszelf en onze levensstijl dienen te herkennen eist een vrij sterke kracht en enorme kwetsbaarheid. Een kwetsbaarheid dat in deze harde economische tijden als zwakte – en niet als gave – wordt gezien. Fascisme in je eigen spiegelbeeld herkennen en het pogen te begrijpen (grip op krijgen) is mogelijk de eerste aanzet tot het samensmelten van de tegenstellingen die door ons blijven worstelen. Het is een innerlijk gevecht.

Even kort: samenbrengen van culturele bewustzijnen die allemaal een ander historisch perspectief op de werkelijkheid creeerden – uit angst voor een fascistische kracht – werden dus samengebracht DOOR die fascistische kracht. Daaruit een eenheid willen creeeren is dus blind buigen voor die kracht en dat als leider erkennen.

In die zin hoop ik dat we het collectieve gesprek blijvend houden, de inter-culturele gesprekken interessanter en voller, en de economie enkel een gevolg van inzicht, cultuur, groei, evolutie, uitwisseling en kennis. Economie dient de belangen van de mensheid te dienen.

Een macht dat over cultuur, educatie, zorg, gezondheid, inzicht, kennis, wetenschap en evolutie wil regeren en die aan banden wil leggen, moet – welke vorm die ook moge aannemen – zo snel mogelijk worden beeindigd.

Advertenties

2 thoughts on “The founding dynamics of the Empire.

  1. Mooi geschreven : na wat onderzoek binnen anarchisch werkende groepen durf ik een stap verder te gaan vanuit je redenering – nl. dat uiteindelijk elk systeem ook het meest afwisselende juist uiteindelijk plaats kan maken voor dus te meer concentratie en overlevingrchanismes die je ontwikkelt om binnen een open systeem alsnog aan je eigen trekken te kunnen komen. Daarentegen: levend / veranderlijkzijn aanvaarden en dit gevaar van conformisme onderkennen: werkt het en zo ja voor wie, wanneer wil je dat, wanneer niet.
    Een mogelijk alternatief: De Ekumen zoals beschreven in de Sci-Fi van Ursula K. LeGuin in “Duisters Linkerhand” Ook door haar, over een anarchisch opgezette samenleving die uiteindelijk aan het veranderen is in haar tegendeel: “The Dispossessed / De Ontheemden” – dank voor het delen & succes met verder …

  2. You will also learn in this book that WWI, the second largest tragedy of the twentieth century, was actually the first attempt at world conquest by these corporate interests. Moreover, after both these military attempts to subjugate Europe and the world had failed, the Oil and Drug Cartel invested in a third attempt: the economic and political conquest of Europe by means of the ‘Brussels EU’.

    Not surprisingly, therefore, the key architects for the Brussels EU were recruited from among those technocrats who had already designed the plans for a post-WWII Europe under the control of the Nazi/Cartel coalition. This book will introduce you to these stakeholders of the cartel – dressed not in military uniforms, but in grey suits – the most notorious of whom was Walter Hallstein, the first president of the so-called EU Commission.

    http://www.relay-of-life.org/nazi-roots/chapter.html

    [lees of download het boek]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s