Nee, je hebt geen gekke ideeen.

Afbeelding

– “En hoe kan dat dan allemaal werken zo?”
– Zucht. “Het hoeft niet allemaal te werken. Het mag leven nu.”

Nee, je hebt geen gekke ideeen. Alleen willen we allemaal de losse eindjes opvangen van elkaar en ermee verbinden. Mogelijk willen we ook enkele vastgrijpen en het gevaar ervan aantonen. Either way. It is creation. 🙂

Eerst en vooral over het begrip van landen of continenten, nee: ik dacht eerder aan biotopen. Niet omlijnd door territoriale toe-eigening, maar door situationele omleining. Zelfde biotoopvoorwaardeen dus. Zo zijn steden anders dan dorpen, zo zijn de Schotse Highlands anders dan Tuitje-Hoorn-Achterhoek of New York. En hoewel Utrecht en Soesterberg buren zijn, is de situatie dus compleet anders. Dat besef vind ik belangrijk in constructiviteit. Ik ben het met je eens dat een eigen biotoop-economie dus essentieel is. Zo is het hart van de stad een belangrijke aorta en zijn de haarvaatjes van afgelegen gebieden verschillend. Een eigen lokale stimulans zodat het hart op zich blijft bestaan in relatie tot de haarvaatjes van je tenen in wederzijds respect is belangrijk. En hoewel het hart harder klopt, zijn de tenen even belangrijk. Het hart mag dus niet bepalen hoe je voet eruit moet zien, want dan heb je belangenverstrengeling. In die zin is het gewoon durven zoeken hoe je elkaar dient.

Zie ons wereld als een levend organisme. Niet als een machine.
Begrijp dan graag dat er een universele valuta bestaat als energie.
Tijd, inzet, mankracht, gebruik van grondstoffen, zonlicht, enz.
Vanuit die link je economie opbouwen lijkt me wijzer.

[ balans en doorstroming ]
Over langdurig-rendabele producten: in een gezonde economie zijn die net heel goed zijn voor de economie. Economie is geen winst maken. Economie is een gezond-gebalanceerde flow van voeding aan het juiste organisme. Vergelijk het met bloed- en lymfe-circulatie in een lichaam. Als het in balans constant doorstroomt is het goed. Als iets blokkeert, stuk gaat dan moet daar nieuwe energie in geinvesteerd worden tot herstelling, als het ophoopt of opspaart en zelfs buiten zijn proporties groeit, dan wijst het zelfs op kanker. Dan is het belangrijk te kijken hoe die biotoop zijn rol binnen het grotere lichaam speelt. Dient het nog dat lichaam of niet. Moet het groeien voor zijn universele rol te kunnen spelen of moet het net kleiner worden? Moet het in balans blijven? Deze vragen kunnen gesteld worden in een universele bevraging.

Wees bewust dat een groter bevolkingsaantal of groei niet de focus is. Wij zijn allemaal onderdeel van de levenservaring op deze planeet, bijgevolg dient de focus in functie van de aardebiotoop te zijn. Hierin kan en mag de mens alles creeeren, zolang hij de universele balans niet in gevaar brengt. Aansturen op meer of minder mensen is bijgevolg niet belangrijk. Het is het bewust leren zoeken naar ofwel levenswijziging zodat meer mensen kunnen samenleven op aarde of harder werken om de biotoop stromend te houden. Mensen spelen een heel belangrijke rol in de bewegingen op deze planeet. En zoals we weten is beweging op kosmische zoom-out het begin en essentie van alle leven.

We kunnen dus bewust naar balans-economieen gaan door zowel levenswijzes minder zwaarbelastend en zelfs herstellend te maken, (karma dus) en aansturen op het grootste energetische genot van zoveel mogelijke mensen. Blijf ervan bewust dat wanneer een biotoop energetische balans vindt [dus basisbehoeftes overstijgt] geboortes en sterftes zelf ook hun balanscijfer vinden. Dus genot en geluk en balans is aan elkaar gerelateerd. Groeien wijst op strijden en streven naar die balans.

[ eigen economie bouwen: experimenteren voor evolutie ]
Omdat iedere biotoop andere noden heeft om zijn situationele balans te vinden, is decentralisatie noodzakelijk en vooral heel veel ruimte tot experiment. Het verleden heeft ons geleerd dat hoe minder uniformiteit, hoe meer diversiteit. Hoe meer diversiteit, hoe meer mogelijkheden worden uitgeprobeerd. Hoe meer mogelijkheden tegelijkertijd uitgeprobeerd, hoe sneller de evolutie. Hoe sneller de evolutie, hoe minder lang we in frictie te moeten blijven. In die zin zie ik een enorme essentiele realisatie voor ieder mens: probeer je eigen uniciteit te erkennen en te vieren. Stap uit uniformiteit en je helpt er de hele mensheid mee. Bouw je lokale ecovillages en andere experimenten tot inzet van alle kennis. Doen. Doe het. Ook al zijn ouderwetse uniformiteitsculturen nog niet helemaal klaar om dat los te laten. Ze zullen het zich ook realiseren.

[ zinloosheid van kapitaal ]
Waar kapitaal vandaag de dag symbool staat voor mogelijkheden, dienen we het te leren zien als ‘energie dat niet ingezet werd’. Op die manier is grootkapitaal een symbool voor gemiste kansen. Met de 4500 miljard dat europa injecteerde in een kankerverwekkend systeem, is heel veel energie verloren gegaan die we konden ingezet hebben voor werkelijke transformatie en creatie. Tenzij we die bank-organismen nu ook als essentieel lichaamsdeel van onze planeet zien en dus als publiek bezit of universeel onderdeel van ons groter lichaam beschouwen, was de hele operatie mogelijk zinloos. In die zin wil ik ook duiden op alle ophopingen van energieen in ons grotere lichaam. Die op te sporen en die kanker te bestrijden voor het zich verder uitzaait.

[ alles ik klaar voor de transformatie ]
Tegenstelde krachten zorgen voor nieuw leven. Man-vrouw. Goed-slecht. Het zorgt voor een battle tussen de betere keuzes. In the end komt alles samen als alle lessen zijn geleerd. Belangrijk is dan ook te zien dat onderweg veel pijnlijke dingen gebeurden, maar mogelijk geen fouten zijn als we nu de werkelijke boodschap begrijpen.

Wapenverhandelende en mensenrechtenschendende banken hebben grote torens vol met computers waar de geldstromen worden gedirigeerd. Ze worden er gedirigeerd in functie van het grootkapitaal. Die kankercellen. Wanneer we echter die banken dus volledig onder publiek toezicht plaatsen en geldstromen zo dirigeren in volgorde van basisbehoeftes en ethiek, vormgegeven door een universele samenhang van meningen, dan geraken we al heel ver.

Kijk naar de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Als geldstromen net zoveel visie opvolgde als de mensen verwacht zijn te doen, dan is het heel eenvoudig bij elke algoritme en elke keuze voor een dergelijke computerscherm de juiste keuze te maken. Investeren in fossiele brandstof-centrale [en kankerophoping van geld bewerkstelligen] of investeren in dat windmolenpark zodoende de doorstroming van die biotoop te stimuleren? Meer nog… op termijn is het een enorme uitsparing omdat je straks geen CO2-filters en injecties voor gezondheidszorg hoeft te stimuleren. Het is rekening leren houden met een universeel-oneindige-visie-van-eeuwig-verder-bestaan. Die horizon in het oog houden brengt elk wezen en elk systeem in balans.

Alleen is het belangrijk je universele rol en de toekomst te zien. En zij die nog eventueel in de middeleeuwen, het derde rijk, oertijd of andere tijdsrealisaties verkeren, helpen het werkelijke nu met oneindige visie te vinden. Want velen zijn daar al. In hun persoonlijke weg.

[ over inizcht versus hierarchie ]
Hierarchie wordt vaak omschreven als de baas en zijn onderdanen. Ook dat beeld dienen we anders te gaan bekijken. In een bedrijf of organisatie heeft iedereen een gelijkwaardige andere rol. Dat betekent dat een secretaris papierwerk doet terwijl een arbeider een expert is in handenarbeid. Elke chef/baas/directeur/leider die gezag uit wil voeren vanuit een geldingsdrang, die helpt op die manier zijn collectief-organisme om zeep. Een werkelijke leider-in-balans is werkelijk in balans met iedereen die onderdeel is van dat creatie-organisme bedrijf/land/biotoop.

Het betekent dat het doel van het organisme en doel heeft binnen een universele creatie, waarbij ieder wezen die er onderdeel van is, daarin dus ook universele verantwoordelijkheid heeft. Je laten vangen door idiote machtsspelletjes zonder die te ontmaskeren is je eigen universele verantwoordelijkheid en je kans tot werkelijk groeien ontlopen.

[ nu is het moment ]
Iedereen heeft deze realisaties wereldwijd. Iedereen weet het. Alleen denken we nog soms dat we in een hierarchie te leven. Net dat denken sluit je op in het verleden. Verander je gedachte nu en vecht voor je universele plek in dit leven. Je zal zien, wanneer je vecht voor de wereld-biotoop, dan brengt ook de wereldbiotoop je naar de plek waar je het best thuishoort. Zo houdt zij zichzelf in leven. Zo leeft het wereldorganisme al eeuwen. Zo garandeert het haar eigen verder bestaan. Begrijp dat elke realisatie nu is. En geloven in tijd  betekent voor iemand buigen die zijn eigen begrip wil uitstellen.

Het wereldorganisme leeft. Als ook jij dat ten volle met de 100 procent doet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s