Raad van Kerken: Open brief aan #Occupy Amsterdam

Lieve mensen. Het is ‘echt’. Twijfel maar niet meer.
De kerken van Amsterdam spreken zich uit.

{lees – en geniet}

Amsterdam,

Als Raad van Kerken Amsterdam – een open overleg- en communicatieplatform van Christelijke kerken in Amsterdam – willen wij bij deze nadrukkelijk blijk geven van onze waardering voor de OCCUPY beweging in Amsterdam. Wij weten dat ook leden van onze kerken heel bewust deel uitmaken van deze beweging van individuen, die op het beursplein zichtbaar maken, dat er diepgaande veranderingen nodig zijn in de manier hoe wij mensen met elkaar en met de wereld omgaan. Wij zijn hier dankbaar voor, omdat het gesprek over die noodzakelijke veranderingen mede door de aanwezigheid van OCCUPY op het beursplein nieuw leven is ingeblazen.

Door de zichtbare en ruimnemende aanwezigheid van OCCUPY, die de ‘normale gang van zaken’ verstoort, wordt dit gesprek gaande gehouden. Doordat OCCUPY vraagtekens plaatst achter deze zogenaamde ‘normaliteit’, en het over andere dan de tegenwoordige heersende modellen van leven en zaken doen durft te hebben komen ook andere modellen van het omgaan met mensen, met ressources en met geld aan de orde. Daarin weten wij ons als christelijke kerken met OCCUPY verbonden, en begrijpen ons ook zelf als deel van de “99%”.

Wij zien, dat OCCUPY als beweging in een perspectief staat, dat al eerder, en ook door onze kerken wereldwijd mee gedragen, op het World Social Forum werd verwoord: dat “een andere wereld mogelijk is”.

Denken wat ondenkbaar lijkt, zeggen wat machtigen niet willen horen, dromen van een andere werkelijkheid, van een wereld waar gerechtigheid en vrede elkaar kussen, en zich darvoor in te zetten en mensen daarvoor wakker schudden… – in de taal van onze Christelijke traditie noemen wij dat profetisch handelen. In de OCCUPY beweging zien wij elementen van een dergelijk handelen terug.

Wij wensen de beweging zegen toe, en willen ook zelf als kerken graag mee blijven zoeken naar vormen om de hoop wakker te houden dat “een andere wereld mogelijk is”. Daarin zien wij ons als bondgenoten onderweg.

Namens de Raad van Kerken in Amsterdam

Ruud Huismans, voorzitter

– – – { bron http://www.occupyamsterdam.nl } – – –

Verder- voor vooral de Belgen onder ons – kijk en ervaar de kille link. l’Histoire se répète… Het is tijd om op te staan.

lees meer op deze blog:
[ #Occupy: Shamans of the Human Tribe ]
[ #Occupy: let us start a new way ]
[ #Occupy and Exodus: we are guided by our ancestors ]
[ A WORLDWIDE THEATER EXPERIMENT ]
[ 10 questions to #Occupy ]
[ 10 android applications for #Occupiers ]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s