When you make two into one…

“Wanneer gij twee in een maakt, en wanneer gij binnen als vanbuiten maakt, en boven als beneden, en wanneer gij man en vrouw in een enkele maakt, zo dat man geen man zal zijn, en vrouw geen vrouw zal zijn:… dan betreedt gij het Koninkrijk…”

Deze vers komt uit de Gnostische schriften dat ‘uit bepaalde overwegingen’ uit de Bijbel werd gelaten. Thomas kende Jezus ook echt als een van de auteurs van de evangelien. Ook Maria had een evangelie. Het waren intieme conversaties met Jezus in deze teksten dat de eigenschappen van het universum en het menselijk lichaam bespraken. Het is vanzelfsprekend zeer metaforisch (want taal is altijd ontoereikend), maar wanneer je de context begrijpt waarin metafysica en quantym fysica een rol spelen, begin je een heel duidelijk beeld te krijgen van wat Jezus eigenlijk echt wist en wat hij probeerde uit te leggen aan de komende generaties, om ons te assisteren in het proces van ‘ten-hemel-opneming’ of ‘opstijging’.

Twee in een maken is een referentie naar het samen laten smelten van de mannelijke en vrouwelijke energieen. Een zeer bekend fenomeen in de Oosterse Yoga en spiritualiteit. Dit verklaart waarom Jesus reageerde wanneer zijn apostels vroegen ‘Laat Maria ons verlaten, want vrouwen zijn het leven niet waardig’.

Jezus antwoordt: “Ikzelf zal haar leiden om haar mannelijk te maken, zodat ook zij een levende geest, gelijkend op mannen, wordt. Voorwaar ik zeg u, elke vrouw die van zichzelf een man maakt, betreedt het Koninkrijk van de Hemel.”

“Twee moeten een worden… om het hemelse koninkrijk binnen te gaan” werd gebruikt door de schrijvers van de bijbel, om te focussen op het materiele aspect, zodat het huwelijk verstevigd werd, en homoseksualiteit verbannen. De meeste van Jezus’ originele spirituele leringen werden naar een zeer materiele of wereldlijke context verwoord om de massa te kunnen controleren en hen krachtloos te houden. Homoseksualiteit heeft even weinig als even veel te maken met spirituele evolutie als heteroseksualiteit. Sex is enkel hoe we proberen om de Bliss-ervaring te dupliceren, dat gevoel van eeuwige vrede – dat wat we eigenlijk altijd zouden moeten voelen. Het is een gevoel van eenheid dat bereikt kan worden door de combinatie van mannelijke en vrouwelijke energieen, niet noodzakelijk door het fysieke spel – hoe leuk dat ook mag zijn. Sex is slechts de fysieke representatie van het verlangen compleet te zijn. Wetende dat we een zijn, onze energieen balancerend, liefde niet als sex definierend, catapulteert ons naar het volgende octaaf. Een prachtige beschrijving over deze man- en vrouw energieen, die langs onze ruggengraat omhoog stuwen naar ons derde oog, kan je vinden in “Leela – het spel der kennis”.

Bliss Weaver | http://blog.carikindl.com/ |
KundaliniYoga |
http://www.kundaliniyoga.org/ |
LeelaYoga Gent | http://www.leelayoga.be/ |
Meditate Online | http://www.onlinemeditation.org/ |

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s